Alışveriş sepetiniz boş
Toplam Tutar 0 TL
Besicilik Ve Yaz Ayları: 5 Maddede Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • 08-05-2023
Besicilik Ve Yaz Ayları: 5 Maddede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayvanların sağlıklı bir şekilde büyümelerini ve ürün verimliliğini artırmak için çeşitli bakım takvimleri ve yöntemler kullanılır. Tüm bunlar hayvan refahı açısından da önemli kuralları içerir. Bahar ve yaz ayları ise besicilikte kritik bir dönemdir. Çünkü bu aylarda hayvanlar, daha sıcak ve nemli hava koşullarına maruz kalır ve bu da bazı ekstra önlemler gerektirir. İşte bahar ve yaz aylarında dikkat edilmesi ve yapılması gerekenler:

Yem Oranlarına ve Temiz Suya Dikkat Edin

Bahar ve yaz aylarında sıcak hava nedeniyle hayvanların metabolizması farklılık gösterebilir. Veteriner hekim önerisi alarak daha farklı besin türlerine ihtiyaçları olup olmadığını öğrenin. Tavsiyelere göre yemlerin besin değeri ve protein oranını gözden geçirmeniz gerekebilir. Ayrıca, sıcak hava koşullarında hayvanların bol miktarda temiz içme suyuna erişebilmesi için daha fazla özen göstermelisiniz.

Yaz Aylarında Barınaktaki Sıcaklık ve Nem Oranını Takip Edin

Bahar ve yaz aylarında barınaklarda sıcaklık ve nem artar. Bu nedenle, barınakların havalandırması iyi olmalı ve nem oranı düşük tutulmalıdır. Ayrıca, bahar ve yaz ayları özellikle sinek ve böcekler için de çoğalma dönemidir. Zararlı olabilecek sinek ve böcek gibi haşerelerin çoğalmasını engellemek için barınak hijyenine ve uzman tavsiyesiyle yapılacak haşere mücadelesine dikkat edin.

Vitamin ve Mineral Desteği İçin Veteriner Hekim Tavsiyesine Uyun

Baharın gelmesiyle birlikte hayvanların vücudu farklı mineral ve vitaminlere daha fazla ihtiyaç duyabilir. Sıcak havanın ve ortam koşullarının neden olabileceği sıvı kaybı, stres gibi faktörler bu ihtiyacın göz önüne alınmasını gerektirebilir. Bağışıklığı koruyan, sıcak hava koşullarına direnci artıran ve elektrolit kaybına karşı destek olan vitamin ve mineraller konusunda veteriner hekim ve uzman desteği alabilirsiniz.

Sıcak Hava Stresine Karşı Önlem Alın

Uygun olmayan ortamlarda, sıcak ve rutubete maruz kalan hayvanlarda daha fazla stres görülmektedir. Bu dönemde serinlemeye, suya ve enerjiye daha fazla ihtiyaç duyacaklardır. Vücut sıcaklığı artan hayvanların uygun havalandırma, gölgelikler ve temiz suya erişimi konusunda hassas davranılmalıdır. Rutin kontroller, ortam sağlığını, dolayısıyla hayvanların refahını artıracaktır.

Barınak Hijyenine Yazın Daha Fazla Dikkat Edin

Bahar ve yaz aylarında doğa yeniden canlanır ve bu neredeyse tüm canlı türleri için geçerlidir. Ortamdaki sıcaklık ve nemin artmasıyla mikroorganizmalar da çoğalmaya elverişli koşullar bulmaktadır. Bu nedenle bahar ve yaz aylarında hijyene çok daha fazla önem verilmelidir. Düzenli temizlik ve dezenfeksiyon işlemi düzenli yapılırken, havalandırmaya dikkat edilmelidir. Enfeksiyon kaynaklı sorunlar için de düzenli kontroller ve gerekli durumlarda tedaviler uygulanmalıdır. Tırnak sağlığının önemi de bu dönemde artmaktadır. Tırnak sağlığı ekipmanlarından Kerbl Tar Macunu çeşitlerini sitemizden temin edebilirsiniz.
Sayılabilecek daha pek çok konu bulunmasına rağmen yaz aylarında alınacak temel önlemler, hayvanların refahı ve ürün kalitesine katkı sağlayacaktır. Veteriner hekim ve uzman önerilerine dikkat ederek çok daha uygun ortamlar oluşturabilirsiniz.

https://www.milkertarim.com.tr/urunler/kerbl-tar-macunu-1-lt/72

Bilgi almak için
bizimle iletişime
geçebilirsiniz.