Alışveriş sepetiniz boş
Toplam Tutar 0 TL
HAYVANCILIK ÜRÜNLERİ İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIR
  • 10-04-2022
HAYVANCILIK ÜRÜNLERİ İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIR

Hayvancılık sektöründe, besicinin yatırım amacı ne olursa olsun temel amacı en uygun süre ve maliyet ile işletmesini ekonomik olarak güçlü tutmaktır. İşlerin en verimli haliyle ve en az kayıpla sürdürülebilmesi, hayvancılık sektöründe yaşanan gelişmelerin de temelini oluşturmaktadır. Ana gider kalemleri içinde barınma, yem, sağlık ve işçilik önemli bir pay oluşturmaktadır. İşletmenin kullandığı alet ve ekipmanlar, bu süreçte devreye girmektedir. İş gücü ve zamandan büyük oranda tasarruf sağlayan bu ürünler aynı zamanda hayvan sağlığı ve konforu açısından önemlidir.

Doğru ekipmanlarla verimi yükseltin

Yıllarca süren araştırmalar ve besicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler oluşturma fikriyle ortaya çıkan bu ekipmanlar, günümüzde oldukça geniş bir kullanım alanı bulmuştur. Bir iş için harcanan zamanı ve eforu dikkat çekici oranda kısaltmak, besicinin üzerindeki yükü azaltırken her işlemde belirli bir standardı yakalamasını da sağlar. Nasıl ki bir fabrikanın çalışması için genel donanımlar, makine ve aletler kullanılıyorsa bir çiftlik için de durum bundan farklı değildir. Kullanılan her ekipman çiftliğe zaman ve para kazandırırken hayvanlar için de konfor ve sağlık anlamına gelmektedir. Dolayısıyla verimi yükselterek işinizi kolaylaştırır.

Hayvancılık sektöründe başarılı işletmelere bakıldığında karşılaşılan en önemli unsur hayvanların barınma kalitesinin yüksekliğidir. Hayvanın içinde bulunduğu ortamın konforu, işletmenin verimliliğini yükselten şartların da başında gelmektedir. Bu alanda kullanılan her alet ve ekipman hatalı işlemlerin de önüne geçmekte, dolayısıyla ürün kayıplarını da en aza indirmektedir. Yemlikler ve suluklar, gübre sıyırıcıları, süt kovaları, tekme önleyiciler gibi pek çok ekipman günümüzde kolay ulaşılabilir olduğu kadar farklı bütçelere uygun seçenekleriyle de bulunmaktadır.

Barınak düzenine önem verin

Olabildiğince profesyonel sistemlerle yürütülen bir işletme için uzman önerileri almak, doğru ekipmanlara yatırım yapabilmek için faydalı olacaktır. Hayvancılık sektöründe işletme karını olumsuz etkileyen nedenlerin başında; hatalı barınak düzenleri yer almaktadır. Burada yapılan hatalar direkt olarak hayvan sağlığına ve refahına etki etmektedir. Yeteri kadar ışık almayan ve havalandırması yetersiz olan alanlar en sık karşılaşılan hataların başında gelmektedir. Düzeninizi bu kurala uygun hazırlarsanız daha verimli bir işletme için önemli bir adım atmış olursunuz. Önemli olan diğer bir konu ise, hayvanın yaşamsal gerekliliklerini doğru belirlemektir. Yatak alanı, suya ve yeme sağlıklı erişim sağlayan suluk ve yemlikler kullanmak önem taşımaktadır.

 

Süreç ilerledikçe verime etki eden ekipmanların modernize edilmesi, işletme için de kazanç anlamına gelmektedir. Buzağıya içirilen sütün sıcaklığı ve miktarından gübre toplamaya; tırnak bakımından süt soğutmaya kadar pek çok alanda işinizi modernize edecek ekipmanları, uzman tavsiyesi de alarak edinebilirsiniz. Unutmayın ki hayvanın refahı işletmenizin kazancıdır.

Bilgi almak için
bizimle iletişime
geçebilirsiniz.