Alışveriş sepetiniz boş
Toplam Tutar 0 TL
SÜT VE BESİ HAYVANCILIĞI
  • 05-12-2022
SÜT VE BESİ HAYVANCILIĞI

Hayvancılığın tarihi neredeyse milattan önce 8.000’li yıllara dayanır. İnsanlığın gelişiminde büyük öneme sahip olan hayvancılık, insanların çevresindeki vahşi hayvanları evcilleştirmesiyle başlamıştır. Daha büyük sürülere sahip olmak ve daha fazla üretim yapabilmek için göçebe toplumların yerleşik düzene geçmesini de sağlamıştır. Yerleşik düzen ise günümüze kadar ulaşan gelişimlerin önünü açmıştır. Günümüzde en ileri seviyede teknolojiyle ve ekipmanlarla yapılan hayvancılıkta temel amaç, yüksek kaliteli ürünler için en iyi verimi almaktır. Hayvanların sağlığı için yaşadıkları ortamın en uygun hale getirilmesi gittikçe daha fazla önem kazanırken, kullanılan yardımcı ekipmanların da önemi gittikçe artmaktadır.

İlk zamanlardan günümüze kadar gelişen hayvancılık, toplumun farklı ihtiyaçlarına göre şekillenmiştir. Eski zamanlarda tüm ürünlerin aynı anda alındığı çiftlikler, modernleşerek kategorilere ayrılmış, süt üretimi ve et üretimi amaçlı hayvancılık kendi içinde birer uzmanlık alanına dönüşmüştür. Süt ve besi hayvancılığında temel amaç sürdürülebilir bir şekilde mümkün olan en yüksek kaliteli ürünü, verim kaybı olmadan alabilmektir. Ticari olarak değeri son derece yüksek olan bu ürünlerin üretiminde, doğru beslenme ve en doğru barınak düzeni de önem kazanmaktadır.

Hayvancılıkta kullanılan yardımcı malzemeler nelerdir?

Hayvancılıkla uğraşanlara zaman kazandıran ve yüksek verim almalarını sağlayan yardımcı ürünlerin başında beslenme ve bakım ürünleri gelmektedir. Hayvanın doğumundan itibaren yapılan doğru beslenme ve bakım, performans açısından da önemlidir. Burada en sık kullanılan ürünler, özel buzağı maması, buzağı battaniyesi, buzağı biberonu ve biberon emziği gibi ekipmanlardır. 
Kerbl buzağı battaniyesi, nefes alabilen kumaşıyla terlemeyi önlerken hayvanın sırtını ve göğsünü sarar. Suya dayanıklı yapısıyla uzun süreli kullanılırken hayvana göre boy ayarlaması da yapılabilir.

Hayvan tırnak bakımı nasıl yapılır?

Süt ve besi hayvancılığında bir diğer önemli husus da hayvanların en hassas bölgesi olan tırnak bakımıdır. Oluşabilecek hastalık ve yaralanmalardan, mantara karşı önlemlere kadar büyük özen gösterilmelidir. Hayvan tırnak bakımı için Kerbl tırnak kesme diski ve tırnak kesme pensi kullanılmaktadır. Kerbl Technobase 8000 Hayvan Tırnak Bakım Kiti, incinmiş veya hasta tırnakları hareketsiz hale getirmek için kullanılan modern bir tırnak bakım ürünüdür. Kolay uygulanır ve hamur formuyla şekil aldıktan sonra sertleşir ve uzun süreli koruma sağlar.

Süt ve besi hayvancılığında önemli noktalardan biri de süt sığırlarının beslenmesidir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, günlük ihtiyaç duyulan besin miktarının doğru hesaplanmasıdır. Doğru yemleme ile canlı ağırlık, süt verimi ve yağ oranı en iyi sonuçları vermektedir.

Siz de ihtiyaç duyduğunuz ürünler için ana sayfa üzerindeki "Genel Arama" bölümünden hayvancılık ekipmanlarımızı inceleyebilirsiniz.

Arama yapmak için tıklayınız

Bilgi almak için
bizimle iletişime
geçebilirsiniz.